Rækkevidde og opladning

Alt hvad du behøver at vide

Her kan du finde ud af alt, hvad du har brug for at vide om opladning og rækkevidde.

Hvad er den maksimale rækkevidde?

Den maksimale rækkevidde varierer afhængigt af
modellen. Den nye 600 electric har en rækkevidde på op til 400 km i kombineret WLTP-cyklus, som kan øges til op til 600 km i urban-cyklus. Den nye 500 electric kan køre op til 320 km i kombineret WLTP-cyklus og endnu længere i urban-cyklus. Se videoen for at få mere at vide om dens rækkevidde og andre kørselstilstande, der kan forbedre din rækkevidde, såsom
"Sherpa-mode".

Opbremsning er den nye opladning

Den regenerative bremseteknologi udnytter bilens kinetiske energi, når du ikke træder på speederen. Ved forsigtigt at sænke farten kan den producerede energi bruges med det samme eller lagres i batteriet. Denne teknologi er tilgængelig på den nye Topolino, den nye 600 og  500e. Se videoen for at få mere at vide.

Rækkevidde og dens variabler

Hastighedsfaktor

Når man kører med konstant hastighed på motorvejen, reduceres rækkevidden for et 100% elektrisk køretøj sammenlignet med WLTP-cyklussen. I bymiljøer kan rækkevidden forlænges ud over WLTP-cyklussen.

Kørselsvaner betyder noget

Jævn acceleration og hensigtsmæssig brug af bremser reducerer energiforbruget, mens kørsel med én pedal hjælper med regenerativ bremsning og optimerer rækkevidden med 15-20 %.

Kabinetemperatur og rækkevidde

Eksternt klima, varme eller aircondition kan ændre rækkevidden med op til 40%, afhængigt af årstiden og kabinens temperatur. Forvarm bilen under opladningen for at forbedre rækkevidden.