Skip to content Skip to navigation

Fiat Historie

Fiat designer biler som bygger fremtiden.
Og bygger biler der designer fremtiden.

Se mere

Mere end 100 år på fire hjul. Altid på farten.

Vi startede tilbage i 1899 med grunlæggelsen af Fabbrica Italiana Automobili Torino og den første model: 3½ HP. Så Fiat har været med helt fra den moderne bilindustris spæde start. Siden da har vores biler, stempel for stempel og hver eneste nye idé, skrevet historien om vores mærke og den italienske verdensomspændende mobilitet. Vi er stolte at være det bilmærke der flest gange er løbet med titlen at ”Årets Bil i Danmark”. Hele 9 gange er vi blevet tildelt dette eftertragtede emblem. På koncernplan er det mellem Fiat og Alfa Romeo blevet til hele 11 sejre, hvilket også er mere end noget andet bilmærke. Også på internationalt plan holdes rekorden i fin stil til ”Car Of The Year” med 9 sejre til Fiat mærket og 12 på koncernplan – hvilket ingen andre bilmærker kommer bare i nærheden af. Denne store test som faktisk er verdens største uafhængige biltest har eksisteret siden 1964, og afholdes i øvrigt i Danmark hvilket den er blevet de seneste 30 år. Siden 1984 er den blevet afholdt ved Tannis et lille stykke øst for Hirtshals, hvorfor den også går under det uofficielle navn ”Tannis-testen”. Vi tror på vores produkter og på vores iderigdom og vi ved dette vil skabe vores fremtid.

Arvestykket

alt-image1

Visionen er den kraft, der driver designere: visioner om udvikling, innovation og fremskridt. Den første vision blev til virkelighed i sommeren 1899, med 3½ HP, hvoraf kun 24 eksempler blev fremstillet af de i alt 150 arbejdere på Torino fabrikken, det første og eneste Fiat produktionssted, der eksisterede dengang. Den entusiasme, der dengang som nu drev disse tidlige visionære har skabt et firma, som har arvet over 100 års passion, know-how og erfaring – et firma som bygger biler og baner vejen for fremtiden verden over.

alt-image1

Denne ekstremt lange erfaring har gjort meget: fra den første 500 til den helt nye 124 Spider. Og hver eneste af disse projekter, fra de klassiske Fiat biler til de nyeste modeller, der har inspireret os til at skabe Fiat Heritage: det projekt, der fortæller historien bag bilerne og om en verden af Fiat.