SPØRGSMÅL OG SVAR OM e-GO
SPØRGSMÅL OG SVAR OM INSTALLATION
Må jeg selv grave kablet ned til min ladeboks?
Ja, det må du gerne. Det skal dog aftales med installatøren på forhånd, da du derfra får en række retningslinjer, der skal overholdes – ift. hvor og hvor dybt, der skal graves.
Må jeg selv installere ladeboksen?
Nej, det kan vi desværre ikke tilbyde. Der er en lang række krav til installationen som skal være opfyldt, og som vores installationspartner er garant for. Til gengæld får du 5 års garanti på den samlede pakke med ladeboks, installation og Montas app.
Hvordan får jeg selve ladeboksen?
Ladeboksen og de eventuelle kabler får du udleveret hos din Citroën-forhandler, når du har valgt en e-GO ladeløsning.
Hvordan skal jeg forholde mig før installationen?
Når du køber en e-GO ladeboks hos din Citroën-forhandler, underskriver I samtidig et udleveringsdokument, som er din bekræftelse på, at boksen er din ejendom. Herefter vil du modtage en e-mail med et kort spørgeskema vedrørende din kommende installation. Dine besvarelser videregives til vores tekniske samarbejdspartner Kemp & Lauritzen, så deres installatør kan forberede sig på opgaven. Inden for 5 dage bliver du kontaktet direkte af Kemp & Lauritzen, så I sammen kan aftale det bedste tidspunkt for installationen. Har du nogle spørgsmål, eller har du brug for nogle ekstra ydelser i forbindelse med installationen, så afklarer I også blot det sammen.
Hvordan skal jeg forholde mig i forbindelse med installationen?
Det eneste du skal gøre på dagen for installationen, er at afsætte tid til at være hjemme på det aftalte tidspunkt og vise, hvor din eltavle er monteret samt hvor, du ønsker ladeboksen opsat. Inden installationen afsluttes, tester og dokumenterer Kemp & Lauritzen, at alt virker korrekt og er sikkert udført. Kemp & Lauritzen har udstyr med til at teste ladeboksen, så selvom bilen ikke er hjemme, klarer de det alligevel. Herefter får du en kort introduktion til opladning af din bil.
Hvordan skal jeg forholde mig efter installationen?
Når installationen af ladeboksen er færdiggjort, kan du med det samme aktivere appen med de oplysninger, som du vil modtage af din installatør. Dernæst kan du benytte ladeboksen. Skulle der opstå udfordringer, står Monta klar til at hjælpe med betjening af både app og ladeboks. Du betaler kun for den strøm du bruger og det er dit eget valg hvem du vælger at benytte som el-leverandør. Du kan følge med i dit forbrug og styre din opladning via din app.
Hvilke betingelser er der for en standardinstallation?
- Ladeboksen placeres, hvor det er placerings og opladningsmæssigt hensigtsmæssigt og muligt, typisk på garagevæg, carport eller husmur.
- Eltavlen skal være placeret i samme plan som ladeboksen. Højdeforskelle mellem eltavle og terræn må maximalt være 1,0 meter.
- Ved standardinstallation forventes der at være plads i dit eksisterende eltavle.
- Sikring foran eltavlen må ikke overstige 63 ampere.
- Der er en fungerende jordelektrode (jordspyd) i kundens installation. Hvis kundens bil har skærpede krav til overgangsmodstand ud over den lovpligtige, afregnes det på medgået tid og forbrugt materiale. Krav til jordforbindelse er max 100 Ohm. Hvis kundens installation har en højere modstand end 100 Ohm, vil det kræve en ekstra jordelektrode, hvilket vil medføre en ekstra omkostning ved installationen.
- Der er de fornødne ampere til rådighed i kundens eksisterende installation. Der vil i de fleste installationer være ampere nok, men især ved installation af ladebokse med en effekt større end 11 kW, vil dette kunne komme på tale.
- Den eksisterende installation overholder gældende lovgivning.
- For at kunne fjernaflæse forbruget på ladeboksen, skal den have adgang til en 4G-dækning.
- Installatøren kan forbeholde sig ret til ekstra betaling, såfremt en eller flere af de ovenfor oplistede forhold ikke er opfyldt.
Alt dette forventer vi ikke, du kan svare på, så det hjælper installatøren med at finde svarene på.
VIGTIGT!
Af sikkerhedsmæssige årsager vil ladeboksen få sin egen sikringsgruppe og kabel i eltavlen, og i de fleste tilfælde også sin egen fejlstrømsafbryder. Oftest er det muligt at placere dem i den eksisterende eltavle eller som en ekstra tavle ved siden af. Det kan være nødvendigt at udskifte ældre tavler*, ligesom eksisterende installationer ikke altid kan genbruges.
*BEK nr 1082 af 12/07/2016 ”Bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse og drift af elektriske installationer” § 26 stk. 2.