Bliv køreklar til ferien

Få et Airconditionservice inkl. gratis Sommertjek for kun 895 kr.*

Sommeren er rundt om hjørnet, og har du planlagt en bilferie, er det godt at starte forberedelserne allerede nu.
Det er f.eks. vigtigt at kunne holde hovedet koldt, når solen bager ned og opvarmer kabinen. Book derfor et Airconditionservice til kun 895 kr.*, og lad os kontrollere og servicere bilens airconditionanlæg. Her tjekker vi for utætheder og fjerner lugt - og de mikrobakterier, som kan være skyld i et dårligt indeklima fjernes med en antibakteriel rengøring.
Efterfølgende udfører vores teknikere desuden et skræddersyet Sommertjek, der omfatter kontrol af de vigtigste punkter – helt gratis.

Et Airconditonservice omfatter
• Test og gennemgang for utætheder
• Kontrol af rør, diverse tilslutninger, samlinger og kompressor
• Bakterierens**, som fjerner dårlig lugt og bakterier


DIN FIAT FORTJENER ET AIRCONDITIONSERVICE HOS FIAT

Book tid til Airconditionservice

     
Padding Example

*Prisen gælder 01.06.-31.07.24. *Prisen er ekskl. kompressorolie, sporemiddel, kølemiddel, tørfilter og pollenfilter. **Bakterierens kan indeholde parfume.

Har du husket?

Tjekliste til kør-selv-ferien i Europa

Skal du på kør selv-ferie i Europa, er der også andre vigtige punkter, der er vigtige at forberede.Både i forhold til bilen, og i forhold til reglerne forbundet med kørsel i det pågældende land.

Her får du en liste med de punkter, som er ekstra vigtige at have styr på inden afgang.

Se tjekliste »
 

1. Lovpligtigt sikkerhedsudstyr
I mange lande er det lovpligtigt at have sikkerhedsudstyr i bilen. Sikkerhedsudstyr omfatter bl.a. sikkerhedsvest, advarselstrekant, førstehjælpskasse og pulverslukker. I flere EU-lande skal der forefindes sikkerhedsveste til alle i bilen til brug ved udstigning ifm. uheld eller motorstop. Mangler du sikkerhedsudstyr til din bil, kan du købe det hos dit Fiat-værksted.

2. Alkoholmeter
Når du kører i Frankrig, er det obligatorisk at medbringe en godkendt alkotester. 

3. Dæk
Tryk
Et dæk taber luft over tid, så det er vigtigt at trykket tjekkes løbende. Et forkert dæktryk påvirker bilens køre- og bremseevne – og dermed også sikkerheden. 

Mønster
Det samme gælder dækmønstret, som skal overholde gældende lov, da det skal sikre et godt vejgreb. Er du i tvivl, om du kører med korrekt dæktryk- og mønster, står dit Fiat-værksted klar med rådgivning.

Reservehjul eller reparationskit
Tjek også om bilens reservehjul har korrekt tryk og lovpligtigt dækmønster. Hvis bilen ikke er udstyret med reservehjul, skal du gennemgå indholdet af reparationskittet og sikre, at alle dele er der.Tjek også, om du har det nødvendige værktøj til at udføre et hjulskift.

4. Vejhjælp
Inden du kører afsted, bør du have styr på vejhjælp, og hvem du skal ringe til, hvis uheldet er ude. Husk også det røde kort, for har du en kaskoforsikring, kan du få hjælp i hele Europa. Du kan downloade appen ”Rødt Kort” fra SOS International her.

5. Miljømærker og afgifter
I nogle lande skal du have en særlig miljømærkat for at få lov at køre i visse byområder, ligesom der skal betales afgifter for at benytte bl.a. motorveje og broer.
Herunder fremgår krav fra udvalgte lande:Tyskland: Miljømærkat kan købes hos FDM eller i Tyskland på TÜV-stationer og DEKRA-værksteder. Registreringsattest skal medbringes ved køb i Tyskland.Frankrig: Miljømærkat skal købes via den officielle, franske hjemmeside Le site officiel de la vignette Crit’Air. Betaling af vejafgifter foretages let ved brug af en UTA MultiBox Liber-t, der fungerer ligesom den danske Brobizz.Italien: Beregning af vejafgift for din kørselsrute kan udarbejdes på Autostrade per l’Italia.Spanien: Motorvejsafgifter betales kontant eller med kreditkort. I banker og på nogle tankstationer er det også muligt at købe en Via-T, der fungerer ligesom den danske Brobizz.Schweiz: Motorvejsmærkat kan købes hos FDM eller på tankstationer inden grænsen til Schweiz. Kører du over grænsen uden mærkat, risikerer du en bøde på 170 EUR.Østrig: Motorvejsmærkat kan købes hos FDM eller på tankstationer inden grænsen til Østrig. Det er også muligt at beregne vejafgifter og bestille en e-vignet (digital motorvejsmærkat) hos ASFiNAG.

6. Registreringsattest
I tilfælde af tyveri er det vigtigt at have 1. del af registreringsattesten med på bilferien. Er registreringsattesten fra før 5. december 2005 skal hele den originale attest medbringes.

7. Særlige regler for parkeringsskiver
I Tyskland godtager myndighederne ikke udenlandske parkeringsskiver – hverken manuelle eller elektroniske.Køb derfor den godkendte blå/hvide skive, hvis du vil undgå en parkeringsafgift. 

8. Tjek gældende færdselsregler i Europa hos FDM
Der kan være forskel på færdselsreglerne fra land til land. Tjek derfor altid, hvad du skal være opmærksom på i de lande, du skal køre i. Gældende færdselsregler fremgår bl.a. hos FDM.

9. Opdatér din GPS og planlæg ruten - særligt hvis du kører elektrisk
Sørg for at softwaren til din GPS er opdateret. Det kan betyde store omveje, koste ekstra brændstof og ærgerlige oplevelser, hvis f.eks. en vej er lukket. Kører du elbil, kan du på forhånd beregne ruten efter ladestationerne på vejen. Du kan altid få hjælp til at opdatere til den nyeste software hos dit Fiat-værksted.

10. Husk ekstra lygtepærer
Det er farligt at køre uden lys i en eller flere lygter, så hav altid et ekstra sæt pærer i bilen. I nogle lande kan dette endda være et lovkrav (gælder ej Xenon-lys). Kør forbi dit Fiat-værksted, som har præcis de pærer, du skal bruge.

Og så er det også værd at huske ...
•Solafskærmning til sideruderne - særligt til børn på bagsædet
•Tabletter mod køresyge
•Tablet-holder eller skærme til nakkestøtterne
•Opladere til diverse apparater
•Om du har data på dit mobilabonnement

Du kan se og downloade en enkel tjekliste til kør-selv-ferien nedenfor.
Vi står klar til at hjælpe, hvis du har behov for mere information.